Archive of completed projects

Name:Production and distribution of the Stereo Thermometer video programme – the role of research and development of quality and occupational safety in the area
Project ID:LP03062
Parent:
Project Leader:Ing. Miloš Paleček, CSc.
Grant Provider:Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Co-Principal investigater:
Project leader-external:
Spoluresitelcizi:
Project start:03/2003
Project end:12/2003
Recipient:
Zdroj:
Spoluprijemce:
Description:The aim of the project is to focus on the presentation of the results of Czech R&D in the area of quality and safety of work and of the working environment through a video programme. The video programme will present specific R&D outputs in this area, highlighting the collaboration of older and young scientific generations and research institutes and universities. The video programme will present the general public – through the distribution of VHS videotapes and contemplated TV broadcasts in programmes aimed at presenting science – the role of R&D in a specific area of society life, inter alia in relation to our accession to the EU, and thus also its benefits and prospects for the life and economy of society.
Vysledky:
Output:

A - Audiovizuální tvorba V - Výzkumná zpráva obsahující utajované informace (takový výsledek lze do RIV vložit pouze v případě, že zpráva obsahuje utajované informace a pole R12 = U), nebo souhrnná výzkumná zpráva. PALEČEK, Miloš.Výroba a distribuce pořadu Stereoteploměr - úloha výzkumu a vývoje kvality a bezpečnosti práce v oblasti. Výzkumná zpráva. Praha : VÚBP, 2003. 8 s.
Anotace: Nové a unikátní řešení problému sálavého tepla je výsledkem spolupráce Výzkumného ústavu bezpečnosti práce a Stabební fakulty ČVUT. Je založeno na integrovaném vyhodnocení teplotních poměrů na pracovním místě pomocí nově vyvinutého měřícího zařízení - stereoteploměru. Uvedené výsledky vědy a výzkumu umožní vyhovět požadavkům EU týkajícím se komplexního přístupu k posuzování pracovních podmínek a pracovního prostředí.
Klíčová slova: occupational health and safety; OSH; working conditions

PALEČEK, Miloš. Stereoteploměr. Praha : Fontis, 2003. – Videopořad.
Anotace: Nové a unikátní řešení problému sálavého tepla je výsledkem spolupráce Výzkumného ústavu bezpečnosti práce a Stavební fakulty ČVUT. Je založeno na integrovaném vyhodnocení teplotních poměrů na pracovním místě pomocí nově vyvinutého měřícího zařízení stereoteploměru. Uvedené výsledky vědy a výzkumu umožní vyhovět požadavkům EU týkajícím se komplexního přístupu k posuzování pracovních podmínek a pracovního prostředí.
Klíčová slova: Occupational Health and Safety; OSH; Working conditions.