Aktuálně řešené projekty

Název:Multimodální biometrické zařízení pro ověření identity osob na základě otisků prstů a obličeje při překračování státních hranic (BEFFIC)
Číslo:VB01000066
Nadřazený projekt:
Řešitel:Prof. Ing., Dipl.-Ing. Martin Drahanský, Ph.D.
Poskytovatel:Ministerstvo vnitra České republiky
Spoluřešitel:Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v. v. i.
řešitel-cizí:
Spoluřešitel cizí:
Doba řešení od:01/2022
Doba řešení do:12/2023
Příjemce:Touchless Biometrics Systems, s.r.o.
Zdroj:VB - Program bezpečnostního výzkumu ČR 2021-2026: vývoj, testování a evaluace nových bezpečnostních technologií (SECTECH)
Spolupříjemce:
Popis:Projekt řeší identifikaci osob překračujících státní hranice nebo vstupujících do chráněných prostor, např. v kritické infrastruktuře. Inovativní zařízení bude umožňovat nasnímat obličej a otisky prstů osoby v jednom záběru bezkontaktním způsobem. Data budou podrobena zpracování a biometrickému porovnání k určení identity snímané osoby. Zařízení bude provedeno jak ve stacionární verzi (pro využití např. u e-turniketů na letištích ve spojení s biometrickými cestovními dokumenty), tak i mobilní verzi pro využití v terénu - verifikaci a identifikaci vůči seznamu sledovaných osob. Zařízení nalezne využití zejména u složek cizinecké policie a v letištním provozu, ale také u služeb chránících zařízení s regulovaným vstupem, například v KI. Součástí řešení bude i metodika využití pro různé účely.
Výsledky:
Výstup: